Textiellink

Webdevelopment, Webdesign, Opencart, PHP

Voor Textiellink, uitgever van textiel gerelateerde boeken, heb ik de nieuwe webwinkel en kunstenaarsparticipanten systeem mogen realiseren, daarnaast zijn er diverse bedrijfsprocessen geautomatiseerd.

De drietalige webwinkel zorgt voor de verkoop van de textiel gerelateerde boeken. De webwinkel verwerkt zowel de B2C verkoop maar ook de B2B verkoop aan boekenwinkels over de hele wereld.

De webwinkel is op een Opencart basis gemaakt, het participanten en projecten systeem zijn compleet op maat in PHP geschreven. Ik heb alle techniek verzorgt (PHP, HTML, CSS, Javascript). Het ontwerp van de website is verzorgt door Ellen design.

Website design homepage
De homepage van Textiellink

Maatwerk Participantensysteem

De boeken worden samengesteld uit ingezonden werken van kunstenaars uit de hele wereld. Ik heb het participanten systeem mogen ontwikkelen die het beheer van de bijna 2000 kunstenaars en 23000 werken verzorgt.

Kunstenaars kunnen hun eigen account beheren en daarin een profiel beheren en hun kunstwerken uploaden. Textiellink kan kunstenaars en onderliggende werken labellen, kenmerken, rangschikken en filteren, om zo de best passende kunstwerken te verzamelen voor een project.

Website design homepage
Product pagina

Project processen automatiseren

Naast het participanten systeem heb ik naar wens van Textiellink delen van het uitgeef proces geautomatiseerd. Zo kunnen uitgeef projecten (boeken en hun pagina's) geheel worden samengesteld in het systeem.

De voor een specifiek project geselecteerde kunstenaars kunnen vervolgens worden ingedeeld op de pagina's. Zodra het daadwerkelijke ontwerp van het boek is gemaakt door Textiellink kan via het systeem een digitale preview naar de kunstenaar gestuurd worden met de pagina('s) die hun werk bevat.

De kunstenaars kunnen vervolgens digitaal akkoord geven voor het gebruik en de publicatie van hun werk en/of eventuele wijzigingen doorgeven.

Omdat er soms honderden kunstenaars in een boek staan was dit altijd een erg tijdrovende klus. Met dit systeem is dit een heel stuk makkelijker, minder foutgevoelig en vele malen sneller geworden voor zowel de kunstenaars als Textiellink.

Sluiten

Contact

Kijken of het klikt en even sparren over een idee of project?
Je bent van harte welkom om langs te komen in Harderwijk, maar ik kan natuurlijk ook altijd op locatie komen.

P.C Boutenslaan 34A
3842BJ Harderwijk
Nederland

KvK: 081 472 82
BTW: NL002118873B28