Hosting & Back-ups

Laat je een website bouwen?
Kies voor een leverancier die ook web hosting, onderhoud en ondersteuning biedt.

Web hosting en support

Als ik een website bouw, dan zet ik die bij voorkeur op een server die ik zelf beheer en ie perfect aansluit bij de gekozen site-software. Het belangrijkste voordeel daarvan is voor mij dat ik de kwaliteit van de hosting zelf in de hand heb. En het belangrijkste voordeel voor jou? Dat is óók dat ik de kwaliteit van de hosting zelf in de hand heb. Ik leg het uit.

Wat is web hosting?

Waarschijnlijk weet je het allemaal wel, maar voor degenen die het niet weten, leg ik het toch even uit. Een website moet ergens op een computer staan, een plek waar iedereen in de hele wereld de site kan vinden. We noemen dat een hosting server, omdat die als een soort gastheer (host) de site een thuis biedt, om hem van daar uit te 'serveren' aan de wereld. Het is super belangrijk dat deze server ruim genoeg, stabiel en snel is, altijd voor iedereen bereikbaar maar ook veilig zodat er geen onbevoegden bij kunnen.

Waarom liefst op 'mijn' servers?

Er zijn heel veel aanbieders van hosting, met servers waar je je site soms voor een habbekrats mag neerzetten. Ik koos zelf voor een iets duurdere (maar nog steeds heel betaalbare) leverancier, omdat ik daar zeker ben van de kwaliteit. Ik huur bij deze leverancier diverse eigen servers, die ik helemaal zelf beheer. Alle sites van mijn klanten verdeel ik over die servers, waarbij ik op elke server een beheeromgeving creëer die aansluit bij de specifieke site-software. De Wordpress-sites staan samen op de ene server, en de sites gebouwd in Laravel staan samen op een andere server. Zo kan ik zowel de kwaliteit als de veiligheid garanderen. Als beheerder van de servers houd ik continu een vinger aan de pols. Als er wat mis is, krijg ik direct bericht, zodat ik snel kan ingrijpen. Het gebeurt echt bijna nooit, maar het blijft een prettig idee dat er iemand stand by is.

Snelle hardware en software

Mijn webservers draaien op een SSD Hard Drive met een leessnelheid van zo'n 500 MB/seconde. Dit betekent dat al 'mijn' sites snel laden. Google vindt dat belangrijk en telt de snelheid mee bij de beoordeling. Snelle sites scoren hoger in de zoekresultaten. Ook de software moet snel zijn. Als je op een server staat waar verschillende beheerders allemaal 'vreemde' software op draaien, kan alles trager gaan lopen. Ik zorg ervoor dat alle gebruikte softwaremodules goed op elkaar zijn afgestemd, wat ook weer de snelheid ten goede komt.

Elke nacht een individuele back-up

Veel hostingaanbieders maken dagelijkse back-ups van de gehele server. Nadeel daarvan is dat je niet gemakkelijk per website dingen terug kunt zetten. Dus als jij je mailbestanden hebt gewist, of je site ligt plat, dan is het een enorm gedoe om die terug te vinden. Doordat ik van elke individuele site apart een back-up maak, kan ik ook heel makkelijk en snel dingen terug plaatsen.

Service & support

Ik bouw je site direct op mijn server en regel verder alles voor je. Inclusief het creëren van mailadressen en het instellen van mail op al je apparaten, zodat je ook onderweg probleemloos je mail kunt checken. En als er wat is, kun je me altijd bellen of mailen. Desnoods ook buiten de 'normale' kantooruren.

Vragen? Bel of mail me!

Wil je meer weten over de hosting service als (saai maar noodzakelijk) onderdeel van je online avontuur? Neem gerust contact met me op.

Wat klanten zeggen

"Wij zijn uitermate tevreden over onze samenwerking met Benjamin. Zie daarvoor het uiteindelijke resultaat van de website, dat hopelijk boekdelen spreekt. Deze werd bovendien geleverd met een (zelfs door ons te begrijpen) handleiding, waardoor we zelf foto's kunnen uploaden. Ontzettend handig! Benjamin denkt altijd mee, geen moeite is hem ooit teveel, we ervaren het contact als zeer plezierig!"
Paul Lelieveld

Paul Lelieveld

Paul Lelieveld Interiors
"Tegenwoordig komen de meeste klanten binnen via onze website, waar zodoende ook een sterke focus op ligt. Het is dan prettig om met iemand samen te werken die ook na de oplevering mee blijft denken en klaar staat tijdens de groei van het DidgeridooCentrum."
Niels de Lang

Niels de Lang

DidgeriooCentrum / Australian Treasures
"Ik werk graag samen met Benjamin. Hij denkt goed mee en weet m'n ideeën goed om te zetten in ontwerpen en werkende oplossingen. Belangrijk voor mij is dat ik ook op Benjamin kan rekenen voor de ondersteuning van de webwinkel en website, het is handig dat je op iemand kan terugvallen als je zelf niet heel technisch aangelegd bent."
Ewa Kotlinska

Ewa Kotlinska

Studio 5 Sterren

Wie gingen je voor

Een kleine greep uit mijn opdrachtgevers van de laatste jaren

Benjamin Verkleij Freelance Webdeveloper -designer

Met wie ga je samenwerken?

Ik ben geboren in Biddinghuizen in het jaar 1985 en woon nu in Harderwijk met mijn vrouw en twee jonge kinderen. Ik heb een kantoor aan huis, maar wel met een eigen ingang, voor de rust in het gezin. Mijn hobby's zijn hardlopen, fitness, mountainbiken en - hoe cliché het ook klinkt - mijn werk. Wat de website-ontwikkeling en webdesign betreft ben ik een pure autodidact. Sinds 2006 werk ik als ZZP'er, waarvan de laatste zes jaar fulltime.

Wat kan ik voor je doen?

Webdesign

Soms maken grafisch ontwerpers een fantastisch website-design, dat echter volslagen nutteloos blijkt. Natuurlijk, technisch is veel mogelijk. Maar werkt het ook in de praktijk? Is de site lekker snel? Zitten de knoppen op logische plekken? Kan de site-eigenaar makkelijk dingen aanpassen? Omdat ik naast het webdesign ook zelf de websitebouw verzorg, kan ik rekening houden met alle praktische zaken die een site succesvol maken.

Websitebouw

Vanuit mijn woon/werkplek in Harderwijk bouw ik steeds vaker websites voor regionale ondernemingen. Ik verzorg de volledige technische uitvoering zelf met heel gangbare softwarepakketten, zodat iedereen met een béétje verstand van zaken mijn werk kan controleren en eventueel overnemen. Belangrijkste reden om mij in te schakelen: ik kan jouw site helemaal op maat maken én koppelen aan onder meer je klantbeheer en boekhouding.

Samenwerken?

Een website bouwen is één ding. Hem vullen en onderhouden is een tweede. In het ideale geval kun jij dit (groten)deels zelf verzorgen. Ik bouw de site namelijk zó dat je er zelfstandig mee kunt werken: je webwinkel vullen met producten, pagina's en afbeeldingen toevoegen, klanten vanuit de database een mailing sturen... Verder kan ik de hosting verzorgen en ben ik natuurlijk sowieso beschikbaar voor ondersteuning en optimalisatie.

En nu dan? Ik zou gewoon contact opnemen.

Als je verder zoekt, vind je misschien een nóg goedkopere webdesigner en een nóg betere sitebouwer. Misschien ook niet. Uit de voorbeelden hieronder kun je mijn niveau redelijk afleiden. Bel of mail me anders gewoon, dan weet je gauw genoeg of het klikt.

Recente artikelen

Sluiten

Contact

Kijken of het klikt en even sparren over een idee of project?
Je bent van harte welkom om langs te komen in Harderwijk, maar ik kan natuurlijk ook altijd op locatie komen.

P.C Boutenslaan 34A
3842BJ Harderwijk
Nederland

KvK: 081 472 82
BTW: NL002118873B28